Jury en Award


Wie wint de Fons Rademakers Award? 


De volgende juryleden jureren zondag 1 oktober .

San Fu Maltha:  producent van films en televisieseries


San Fu Maltha heeft in 1995 filmproductiebedrijf Fu Works opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende filmproductiebedrijven van Nederland. Fu Works is onafhankelijk internationaal en produceert speelfilms, documentaires en televisieseries.

Fu Works produceerde en coproduceerde diverse documentaires zoals PARRADOX, MADE IN KOREA en 4-ELEMENTS. Vele bioscoopfilms, zoals recentelijk EEN ECHTE VERMEER en ALBERTA en de prijswinnende films SÜSKIND, TIRZA (inzending Beste Buitenlandse Film- Academy Awards), OORLOGSWINTER (shortlist Beste Buitenlandse Film- Academy Awards), ALLES IS LIEFDE, ZWARTBOEK (shortlist Beste Buitenlandse Film- Academy Awards), VET HARD, COSTA!, PHILEINE ZEGT SORRY en IN ORANJE.

San Fu Maltha is ook weer actief in het distribueren van films (voorheen o.a. bij A-Film). In 2015 werd distributiebedrijf Periscoop Film opgericht door productiebedrijven Fu Works en Submarine. Periscoop Film distribueert films die de twee producenten zelf ook graag hadden willen produceren, zoals grote internationale documentaires, geanimeerde langspelers en genre bending films die het filmlandschap in de Benelux verrijken en meer divers maken. Periscoop Film bracht o.a. uit de autobiografie POESÍA SIN FIN van Jodorowsky, de Oscargenomineerde documentaire LIFE, ANIMATED van Roger Ross Williams, kunstfilm ASCENT en de documentaire WHITNEY: CAN I BE ME over Whitney Houston.

Leon Verkade: filmmaker


Ik werk sinds 1992 als filmeditor bij Postoffice, een postproductiebedrijf in Amsterdam, waar ik veel commercials monteer. Sommige daarvan zijn bijna klassiek geworden, zoals de Melkunie commercial "met yoghurt en KANEEL, rund!"

Daarnaast monteer ik voor televisie en film. Met Theo van Gogh heb ik onder andere gewerkt aan de speelfilms INTERVIEW, Visions of Europe en de dramaserie MEDEA. In mei 2005 werd ik door Flip van der Enden en Jan Douwe Kroeske gevraagd om een documentaire te regisseren over Cuby+Blizzards.

Jeroen Overbeek: presentator


Presentator en redacteur bij de NOS en Nieuwsuur. Sinds 1989 doet en deed hij radio, tv en internet, waaronder journaals, breaking news-uitzendingen en nationale evenementen. Overbeek modereert sinds 2008 workshops van documentairemakers bij het INPUT festival in Hilversum en hij leidde Q&A's bij het CampusDoc Filmfestival Utrecht. Overbeek trainde Aziatische en Afrikaanse broadcastprofessionals, beoordeelde hbo-eindexamens en geeft journalistieke masterclasses aan hbo- en wo-talent. Hij studeerde in 1990 af in het Nederlands Recht.

Jan Luijsterburg: voorzitter filmhuis Cinema Paradiso (Roosendaal & Bergen op Zoom)


Kijken naar films is in de loop van de tijd uitgelopen van een aangename tijdsbesteding tot een uit de hand gelopen hobby. Sinds 1986 probeer ik mijn liefde en fascinatie voor de filmkunst uit te dragen aan en te delen met streekgenoten door vertoningen te organiseren. Al vele jaren ben ik voorzitter van het plaatselijke filmtheater Cinema Paradiso en vervul hierin tal van taken, waaronder het inleiden van films en schrijven van publiciteitsteksten. Met een groep vrijwilligers stellen we met veel zorg een programma samen van twee titels per week - goed voor 10 voorstellingen in de drie bioscopen van C-Cinemas (naast in Roosendaal ook in Bergen op Zoom en Etten-Leur) – als aanvulling op het reguliere bioscoopprogramma. We bereiken hiermee een breed en gevarieerd publiek. Naast Cinema Paradiso eist mijn werk als informatie-analist bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ Breburg) veel tijd op. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: ook op het werk heb ik filmavonden georganiseerd, rond het thema psychiatrie. Daarnaast heb ik jarenlang als DVD-recensent mijn mening over films geventileerd.

Luuk de Kok: filmmaker
Luuk de Kok, 27 jaar en geboren te Tilburg.

In 2011 ben ik afgestudeerd als AV Technicus maar al vrij snel kwam ik erachter dat alleen de techniek niet genoeg was voor mij en ben ik mij gaan focussen op het creatieve en verhalen vertellen door middel van beeld. sinds dat jaar ben ik veel bezig geweest met korte film projecten en inmiddels ben ik fulltime actief als cinematograaf en colorist. Afgelopen maart heb ik bij het Filmapalooza (de wereldfinale van het 48 hour film project) de prijs voor beste cinematografie in ontvangst mogen nemen voor mijn werk, wat ik samen heb gedaan met Boje Ploeg, aan de korte film “My Pleasure” van Marc Eikelenboom.Mieke Bernink:  lector Film aan de Nederlandse Filmacademie

Mieke (1959) studeerde filosofie en psychologie alvorens van de academische wereld afscheid te nemen om een carrière in de journalistiek te volgen. Van 1991 tot 1999 was ze hoofdredacteur van het Nederlandse film- en visuele cultuurblad Skrien. Van 2001 tot september 2008 speelde ze een belangrijke rol in de ontwikkeling van het filmbeleid van de Nederlandse regering, als secretaris film- en media-educatie bij de Nederlandse Raad voor Cultuur.

Rond het midden van 2008 werd ze benoemd tot lector aan de Nederlandse Filmacademie en startte een masteropleiding in film. Dit programma is begonnen in maart 2009. In haar tweede semester als onderzoeksleider, zal Mieke Bernink ook een innovatielab op de Academie runnen, ontworpen om filmonderzoek in samenwerking met de Nederlandse filmindustrie te starten en te vergemakkelijken.

Naast haar werk in de Filmacademie is zij lid van de raadgevende comités van het Nederlands Filmfonds (tot januari 2013), het Nederlands Mediafonds en het Go Short Film Festival. Naast talloze artikelen bevat haar lijst van publicaties een aantal boeken, die zij compileerde en bewerkt, waaronder de tweede editie van 'The Cinema Book', een standaard handboek dat wordt gebruikt in Britse film- en mediacursussen (BFI 1999) en 'Moving Afbeeldingen (Bewogen Beelden) van Johan van der Keuken '(2001). Zij is ook de auteur van 'Fons Rademakers - scènes uit leven en werk' (2003).